Kongelige8. november 2017

Marys tidligere hofdame og Frederiks hofchef: Er flyttet sammen på slottet

Tanja Kjærsgaard – tidligere Doky – er flyttet sammen med kronprinsens hofchef Christian Schønau på Amalienborg.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kronprinsesse-mary.png
 (Foto: Peter Grosen)

Selv om kongefamiliens lakajer ser stive og mekaniske ud, så er der masser af følelser bag de farverige gallauniformer og fine medaljer.

Og nu har kærligheden fået Marys forhenværende hofdame Tanja Kjærsgaard – tidligere Tanja Doky – til at flytte ind hos Frederiks hofchef Christian Schønau.

Ifølge Det Centrale Personregister bor de nu sammen i hans 408 kvadratmeter store tjenestebolig på selveste Amalienborg.

Parret har dog været kærester i adskillige år, og da Tanja Kjærsgaard i foråret 2015 sagde sit job som hofdame for kronprinsesse Mary op, var det en konsekvens af hendes årelange forhold til hofchefen.

For kongehuset ville det være ubekvemt – ja, noget nær en skandale – hvis det kom frem, at to af hoffets mest betroede medarbejdere begærede hinanden. Især fordi de begge var gift til anden side, da de varme følelser begyndte at ulme.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/marys-tidligere-hofdame-og-frederiks-hofchef-er-flyttet-sammen-paa-slottet.jpg
 Foto: All Over
Tanja Kjærsgaard og Christian Schønau havde disciplin nok til at holde fingrene fra hinanden, mens de begge var ansat ved hoffet – i hvert fald, når de som her krydsede slotspladsen. (Foto: All Over)
https://imgix.seoghoer.dk/marys-tidligere-hofdame-og-frederiks-hofchef-er-flyttet-sammen-paa-slottet3.jpg
 Foto: All Over
Christian Schønau og Tanja K jærsgaard i hælene på Mary – i dag er det kun Schønau, som arbejder for kronprinsparret. (Foto: All Over)

Christian Schønau flyttede fra konen

45-årige Tanja Kjærsgaard nåede syv år i kongehusets tjeneste, da romancen mellem hende og den gifte Christian Schønau tvang hende til at droppe jobbet som kronprinsesse Marys konstante skygge og trofaste hjælper.

Tanja og jazzmusikeren Chris Minh Doky gik fra hinanden i 2014 – som nævnt længe efter at affæren med hofchefen havde taget sin begyndelse.

Christian Schønau flyttede i 2012 fra sin kone Lotte i Hellerup til en lejlighed på Amalienborg, fordi han to år tidligere var tiltrådt jobbet som hofchef for kronprinsen.

Tanja og Chris Minh Doky har to børn sammen – og Marys tidligere hofdame har de seneste år boet med børnene i en lejlighed i det indre København – i gåafstand fra Amalienborg og Mærsk, hvor hun nu arbejder.

Juristen Christian Schønau, som fylder 51 år senere i denne måned, er far til to store børn, som han har med Lotte Vibild Schønau.

Parret blev skilt for to år siden – efter 19 års ægteskab – og selv om det er tre år siden, Christian Schønau flyttede fra familien og rækkehuset, så ejede han indtil for et år siden stadig halvdelen af ejendommen i Hellerup.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/marys-tidligere-hofdame-og-frederiks-hofchef-er-flyttet-sammen-paa-slottet1.jpg
 Foto: All Over
Tanja Kjærsgaard, som ikke længere kalder sig Doky, og Christian Schønau har to børn hver. (Foto: All Over)

God kemi

Som kronprinsparrets nærmeste medarbejdere nåede Tanja Kjærsgaard og Christian Schønau at deltage i talrige begivenheder og rejser sammen.

Når Frederik og Mary besøgte USA, Sydamerika eller andre verdensdele, var Tanja Kjærsgaard og Christian Schønau med. Og mens alles øjne hvilede på de kongelige, opdagede kun få, at der var meget mere end almindelig sympati mellem hofdamen og hofchefen.

– Jeg har kendt til forholdet i flere år, siger en kilde, som er så tæt på parret, at vedkommende ikke ønsker sit navn frem.

Romancen er ekstra pikant, fordi Christian Schønaus kone Lotte og Tanja Kjærsgaards eksmand Chris Minh Doky ved flere sammenkomster mødte hinanden.

Kemien mellem dem var god, de talte godt sammen, men sympatien udviklede sig ikke til mere.

Tanja Kjærsgaard arbejder i dag med branding og kommunikation for Maersk Container Industry.

Sponsoreret indhold