Kongelige14. august 2017

Mary og Fredes kaos på Kos

Mens turister fra hele verden forsøgte at komme væk fra jordskælvszonen, fløj den royale familie direkte ind i det græske katastrofeområde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_127.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

For i timerne efter at den græske ferieø Kos i forrige uge blev ramt af et jordskælv på 6,7 på richterskalaen, som kostede to mennesker livet og sårede over 100, fløj Frederik og Mary samt de fire unger Christian, Isabella, Josephine og Vincent direkte ind i katastrofezonen.

Gik rundt i murbrokker

Med den tidligere frømand i spidsen trodsede den royale familie dermed faren for efterskælv, der ellers fik mange turister til at sove under åben himmel af frygt for naturens kræfter.

Den royale familie ankom til det græske ferieparadis samme døgn, som jorden skælvede.

Det overraskende besøg tog fusen på de fleste, også den græske journalist Lampros Demertzis fra TV-stationen Star Channel, som var på øen for at lave en reportage om skælvet og tilfældigvis stødte ind i de kongelige.

– De gik rundt i gaderne og tog mange billeder af de historiske bygninger, der var blevet ødelagt i skælvet som for eksempel Sankt Nikolas-kirken og Defterdarmoskéen, som begge ligger centralt i Kos by, siger journalisten til Billed-Bladet.

Royal reklame

Og det overraskende besøg har fået masser af opmærksomhed i Grækenland, for hvis der er noget, grækerne frygter, så er det, at turisterne bliver væk.

Derfor var det også en positiv historie i tzatzikiens hjemland, at dele af den kongelige familie gik rundt i gaderne timer efter et voldsomt jordskælv, mens mange turister mest havde lyst til at komme væk fra øen.

– De danske kongelige var meget interesserede i at høre, hvad der var sket på Kos. Jordskælvet fandt sted den 21. juli kl. 01.31, og de danske kongelige ankom samme dag kl. 17.00, siger Lampros Demertzis til Billed-Bladet.

Kronprinsparret og deres børn har flere gange tidligere holdt ferie i Grækenland, som lokker med stensikker sommer.

Denne gang havde de selskab af vennerne Jeppe og Birgitte Handwerk og deres børn.

Se alle billederne fra kronprinsparrets tur til Kos i galleriet herunder:

Frederik og Mary på græsk sommerferie

Sponsoreret indhold