Kongelige31. oktober 2017

Mary: Frederiks frieri gik ikke efter planen

I den nye bog "Under bjælken" fortæller kronprinsesse Mary, hvordan kronprins Frederik friede til hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-0000759.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Da kronprins Frederik i sin tid skulle falde på knæ og fri til Mary, havde han en plan klar, men i sidste øjeblik blev han nødt til at sadle om.

Det fortæller kronprinsesse Mary ifølge BILLED-BLADET i Jens Andersens nye portrætbog "Under bjælken".

Det var på en romantisk tur til Rom, at kronprinsen ville falde på knæ for Mary, der dengang bar efternavnet Donaldson.

Mary fortæller i bogen, at de en eftermiddag skulle gå en tur i den italienske hovedstad, og kronprinsen virkede lidt distræt, så hun kunne fornemme, at der var noget specielt under opsejling.

- Han ville op til et særligt udkigssted, og da vi så kom op til det sted, hvor jeg tror, han havde tænkte sig, det skulle foregå, så var der pludselig en hel masse mennesker omkring os. Så skulle vi et andet sted hen, og sådan gik vi lidt rund, fortæller kronprinsesse Mary i "Under bjælken".

Parret vandrede rundt, til mørket var ved at falde på, og så fik de øje på en lille, gammel kirke, hvor kronprinsen gerne ville stoppe.

- Ja, det var så dér, han friede. Og så kan jeg bare huske, at da han havde gjort det, grinede jeg som en genert pige, og så blev vi begge to så glade, siger kronprinsessen i portrætbogen, der udkommer den 1. november.

Det er også i "Under bjælken", at Mary afslører, at en spåkone forudsagde, at hun ville møde "a very wordly man" og blive "a star".

En kvinde, der lagde tarotkort, fangede Mary Donaldons blik under et loppemarked i Sydney i Australien, og i det næste øjeblik sad hun ved spåkvindens bord.

- Kvinden fortalte mig, at jeg ville forlade den arbejdsplads, hvor jeg for ikke så længe siden var blevet ansat, og at jeg snart ville møde, som hun sagde: "a very worldly man".

- Det var en mand fra udlandet, og jeg ville blive meget berømt "a star", sagde hun ligefrem. Og jeg var bare sådan: "Okay, det lyder interessant", siger kronprinsesse Mary i bogen.

Hun fortæller videre, at spåkvinden også sagde, at hun ville flytte til Europa, og at folk ville komme til at vide, hvem den mørkhårede australske kvinde var.

- Jeg gik derfra og syntes, at "nå ja, det var da meget sjovt", men heller ikke mere, selv om jeg altid har været interesseret i det spirituelle og lidt mystik og skæbnetro, siger kronprinsessen i bogen.

Selv om kvindens ord dengang ikke betød det store, står de dog knivskarpt i erindringen i dag, fortæller Mary.

Blot kort tid efter mødte hun nemlig kronprins Frederik på en restaurant i Sydney.

Under middagen sad hun ved siden af prins Joachim, som fortalte røverhistorier og forsøgte at bilde sin borddame ind, at han var en dansk OL-deltager i triatlon.

Men senere på aftenen var det kronprinsen, hun faldt i snak med.

De to dansede, og selv om kronprinsen egentlig havde tænkt sig at gå hjem på grund af jetlag, blev han hængende.

- Det endte med, at Frederik og jeg og to andre tog hen på en natklub ved King's Cross, hvor vi dansede og fortsatte dansen og snakken.

- Jeg var først hjemme ved tre-fire tiden. Frederik satte mig af i en taxa, og inden den forsvandt om hjørnet, bad han om mit telefonnummer. Jeg gav ham det og fik et lille godnatkys på kinden, fortæller kronprinsessen.

Også kronprins Frederik var mærket af mødet.

- I begyndelsen tænkte jeg, at det var lidt for godt til at være sandt. Måske var det bare mig, der var grebet af øjebliksstemningen - først gang i Australien, olympisk eufori på alle gadehjørner - og så midt i det hele møder man kvinden, som bare er helt fantastisk.

- Det var jo ikke bare forelskelse, men lige så meget følelsen af at have mødt en soul mate, siger kronprinsen i bogen.

I galleriet kan du se billeder fra kronprins Frederik og kronprinsesses Marys bryllup.

Bryllup mellem Kronprins Frederik og Mary Donaldson 14. maj 2004

Sponsoreret indhold