Kongelige7. august 2017

Margrethes mareridtssommer

Intet er gået efter dronning Margrethes planer de seneste måneder
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/1_34.jpg
 (Foto: All Over Press)

Traditionerne har altid stået højt på dagsordenen for den 77-årige dronning Margrethe, i de 45 år hun har regeret landet.

Men flere gange i løbet af sommeren har den populære regent måttet afvige fra de sædvanlige planer. Samtidig har hun været udsat for mange uheldige oplevelser, som har slået grimme skår i det, der ellers kunne have været en glad og historisk sommer for kongefamilien.

I stedet er 2017 allerede endt som noget af et uheldsår for dronning Margrethe.

Det historiske løb ud i sandet, da prins Henrik satte sig imod en offentlig fejring af parrets guldbryllup.

50 år sammen er ellers en imponerende bedrift i sig selv i et samfund – og en familie – hvor skilsmisser ikke længere er et tabu.

Men den folkelige hyldest i Københavns gader, som da parret for 25 år siden fejrede sølvbryllup, blev der ikke noget af.

Familien forsvandt

Ligeledes måtte dronningen, som hun også gjorde det sidste år, tage alene på sit årlige sommertogt i kongeskibet Dannebrog.

Og den hyggelige og traditionelle familiekomsammen i Gråsten, hvor dronningen plejer at samle børn og børnebørn til det årlige familiefoto, blev også noget amputeret. Væk var prins Joachim, prinsesse Marie og fire af dronningens børnebørn. De havde skrevet andre planer i kalenderen, i de dage hvor dronningen sammen med kronprinsparret og deres børn befandt sig på Gråsten Slot.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20170716rs-kongelige_98.jpg
 Foto: René Schütze
Noget stort familiefoto blev det ikke til på Gråsten Slot i år. Til gengæld kom den lille del af kongefamilien, som var dukket op, ud for at se på optoget til ringriderfesten. Her stillede Josephine på seks år, Isabella på ti, Vincent på seks og 11-årige Christian gerne op sammen med mor, far og farmor (Foto: All Over, René Schütze).

Dødsfald og dårligt helbred

Prins Henrik kunne heller ikke være med – men det havde han nu ikke valgt selv.

Den 83-årige prins måtte nemlig lade sig indlægge på Skejby Sygehus, hvor han efter flere dage gennemgik en ballonudvidelse i bækkenet.

En alvorlig forskrækkelse for den lidende prins, men også for dronningen, som få måneder tidligere havde set sin ene lillesøster Benedikte miste sin mand gennem 49 år, den 82-årige prins Richard, meget pludseligt.

Meget lidt er altså gået, som dronning Margrethe kunne have ønsket – til gengæld kan hun nu glæde sig til et par uger i den franske sommer sammen med Henrik, og når hun kommer hjem, kan regenten fejre, at hendes ældste barnebarn, prins Nikolai, fylder 18 år.

Forhåbentlig uden flere overraskelser til dronningen.

Sponsoreret indhold