Kongelige8. august 2017

Margrethe og Henrik: Forsoning i Frankrig

Efter et år med masser af tumult sørger dronningen for at være ved sin mands side på vinslottet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Der bliver god tid til at få talt ud om de mange kampe, som både prins Henrik og dronning Margrethe har kæmpet den seneste tid, når regentparret mødes på vinslottet Cayx.

I dag støder dronningen nemlig til sin mand og får endelig mulighed for at tilbringe godt med kvalitetstid med Henrik.

Indtil videre har 2017 nemlig budt på masser af tid hver for sig for parret, der ellers har holdt så stærkt sammen i mere end 50 år.

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Efter 50 år er der stadig kærlighed mellem dronning Margrethe og prins Henrik – som da de gik hånd i hånd i Tivoli tidligere på sommeren. Men parret har bevæget sig længere fra hinanden og er ikke så ofte sammen (Foto: Mikael Rieck).

Straks til Cayx

Henrik var dårligt nok udskrevet efter sin operation på Skejby Sygehus i midten af juli, før turen gik til Frankrig for den 83-årige prins.

Her har han planlagt at komme til kræfter igen efter sin ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Indtil videre har Margrethe holdt sig under de hjemlige himmelstrøg og ladet prinsen passe sig selv i det lune Frankrig, mens hun selv har holdt sin traditionelle ferie på Gråsten Slot, hvor hun først morede sig med Frederik og Mary og siden med sin søster Benedikte.

Men den 8. august er det slut med Danmark for en stund. Her tager dronningen sydpå og er først tilbage i sit kongerige igen den 23. august.

Der bliver altså mere end to uger til at få talt den seneste tids tumult i familien igennem.

https://imgix.seoghoer.dk/mar_0.jpg
 Foto: Mikael Rieck
Det årlige togt rundt i landet på kongeskibet Dannebrog måtte Margrethe tage alene. Henrik har dog også brugt skibet i år, men det var uden hustruen og kun med jagtvennerne. De brugte Dannebrog som flydende hotel ved starten af årets bukkejagt på Bornholm (Foto: Mikael Rieck).

Meget hver for sig

God tid sammen kan parret ikke prale af at have haft i årets løb. Her har prinsen nemlig holdt godt og grundigt fast i sin beslutning om at leve en rolig pensionisttilværelse, mens dronningen har passet sine pligter uden gemalen ved sin side.

Henrik har tilbragt en meget stor del af sin tid i det sydfranske og var for eksempel bortrejst i marts, da det belgiske kongepar besøgte landet – selv om han havde lovet at være ved Margrethes side.

Livet hver for sig blev allerede bemærket sidste år, hvor det blev afsløret, at guldbrylluppet i juni ville blive afholdt uden nogen offentlig festivitas.

– Det ser unægteligt ud som en de facto-skilsmisse, har historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen konkluderet.

Sidste år så en hyggelig sommerferie sammen dog ud til at puste nyt liv i det gamle ægteskab, da dronningen og prinsen blandt andet blev set storgrinende sammen til Zirkus Nemo-forestilling.

Forhåbentlig kan et par uger for dem selv i de naturskønne omgivelser i Cahors gøre noget lignende for forholdet mellem den skrantende prins og hans traditionsbundne hustru.

Se flere billeder af dronning Margrethe og prins Henrik i galleriet herunder

Dronning Margrethe og Prins Henrik - billeder af dem

Sponsoreret indhold