Kongelige3. september 2017

Kronprins Frederik: Meget uheldig ferie i Australien

Kronprins Frederik missede blandt andet sin nevøs 18-års fødselsdag for at feriere og sejle kapsejlads i Australien – men han ville nok ønske, at han var blevet hjemme med de mange ærgerlige oplevelser, han havde down under
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frede_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Kronprins Frederik er efterhånden vant til at rejse halvejsrundt om jordkloden for at opholde sig i kronprinsessens hjemland, Australien.

Normalt foregår opholdet relativt gnidningsfrit, men det gjorde det dog ikke denne gang.

Men selv om, der har altid været saltvand i kronprins Frederiks blod, kan der stadig opstå kaos til søs for den efterhånden garvet sejler.

Især når mange sejlbåde skal lægge til kaj på en gang. Og det var her, at gik det altså galt for den 49-årige kronprins.

Hele Danmarks kronprins stødte nemlig sin lånte båd på grund, da han skulle lægge til kaj efter, han havde deltaget i det prestigefyldte Hamilton Island Race ved den australske østkyst.

Og det er svært at skjule, når en 66-fods kleppert af en båd går på grund så tæt på land.

Se billedet af kronprins Frederik og den grundstødte båd herunder:

https://imgix.seoghoer.dk/kronprins-frederik0.jpg
 (Foto: Privat)

(Foto: Privat)

Kronprins Frederiks konkurrenter ved sejladsen morede sig også kosteligt, da de opdagede den royale bommert. Med på båden havde kronprinsen ellers særdeles kompetent følgeskab.

I besætningen var bl.a. den tidligere olympiske sejler Ian Murray fra Australien.

Sportsyachten som Frederik havde lånt, er ejet af den enormt velhavende, sejlsportstossede familie Oatley fra Australien. Og skal man leje en båd af samme type og størrelse som Wild Oats X til en begivenhed som Hamilton Island Race, vil beløbet hurtigt snige sig op over svimlende 200.000 kr.

Kronprins Frederik afvist i baren

Bommerten ved kajen var dog ikke den eneste pinlig episode, der hændte kronprins Frederik under hans ophold i Australien.

Manglende ID, der skulle bevise, at 49-årige kronprins Frederik ikke er under 18 år, betød, at den berømte far til fire blev afvist, da han under besøget i Australien ville med nogle venner på baren Jade Buddha.

Sagen fik stor opmærksomhed i Australien, fordi episoden var en konsekvens af en ny lov, som kræver ID-scannere ved indgangen til værtshuse – men som gør livet svært for tørstige turister.

Frederik ordnede heldigvis problemet, så han kunne få fugtet ganen.

Barens ejer Phil Hogan har fortalt til australske medier, at den danske gæst kom tilbage et kvarter efter afvisningen. Denne gang med syv politifolk, der forklarede personalet, at de gerne måtte gøre en undtagelse for loven denne ene gang.

Læs mere om kronprins Frederik og resten af den danske kongefamilie i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold