Kongelige20. november 2017

Kronprins Frederik: Joachim passede bedre ind i familien

Når prinserne som teenagere spiste middag med deres forældre, faldt Joachim bedre ind i samtalerne med dronning Margrethe, lyder beskrivelsen i bogen "Under bjælken".
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frede_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

I bogen ”Under bjælken”, der udkom for nylig, fortælles, at kronprins Frederik i teenageårene kunne se sin yngre bror glide bedre ind i forældrenes åndfulde diskussioner.

Særligt var det dronningen og prins Joachim, der gik rigtig godt i spænd.

Muligvis har det været her, at kimen blev lagt til det broderskab, som til tider kan virke ganske køligt.

De to brødre ses kun sjældent sammen i andet end officielle sammenhænge, selv om de bor få kilometer fra hinanden og i øvrigt begge har børn i samme alder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kongefamilien.jpg
 Foto: All Over Press
Frederik og Joachim så ganske forskellige ud, men med den lille aldersforskel og altid matchende tøj blev de opfostret næsten som tvillinger af dronningen og prins Henrik. (Foto: All Over Press)

Fænomenet er velkendt blandt psykologer, der betegner søskende med mindre end 18 måneder imellem sig som ”pseudo-tvillinger”.

– Når man ser pseudo-tvillinger, som Frederik og Joachim er, vil man opleve, at man på mange måder følges ad mentalt. Det kan give et tættere bånd, men det kan også give en stærkere jalousi, som kan blive til voksenmisundelse, har børnepsykolog Birgit Bruun tidligere fortalt til SE og HØR.

Læs mere om kronprins Frederik og resten af det danske kongehus i SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold