Kongelige23. juni 2017

Kongehusekspert om Alex' frasigelse: Det vil nok glæde Kongehuset

Fra 2020 vil grevinde Alexandra ikke længere modtage apanage, og det er en nyhed, der nok vil glæde kongefamilien, mener kongehusekspert Søren Jacobsen
https://imgix.seoghoer.dk/2_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard, Mikael Rieck)

I dag kom det frem, at grevinde Alexandra frasiger sig sin apanage fra midten af 2020, når prins Felix fylder 18 år.

Det oplyste hendes advokat Bjarke Vejby til Ritzau.

Det har igennem de sidste mange år været et stort diskussionsemne blandt danskerne, hvorvidt Alexandra stadig skulle modtage apanage.

Den diskussion bliver nu lagt i graven, og det er de sikkert glade for på Amalienborg, det mener kongehusekspert Søren Jacobsen, der dog ikke mener, at frasigelsen af de 2,4 millioner kroner kommer til at ændre ret meget.

- Det ændrer ikke på noget som helst, men det vil nok glæde kongefamilien, for så er de af med det problem. Hun har heller ikke længere nogen funktion andet end at være mor til to prinser, fortæller Søren Jacobsen til SE og HØR.

Kongehuset modtager mere end 100 millioner kroner om året. Heraf går 79,8 millioner til dronning Margrethe, 1,2 millioner til prinsesse Benedikte, 1,6 millioner til grev Ingolf, 19,6 millioner til kronprins Frederik, 3,5 millioner til prins Joachim, og så altså 2,3 millioner til grevinde Alexandra. SE og HØR har været i kontakt med grevinde Alexandras advokat Bjarke Vejby, der henviser til den meddelelse, der er sendt ud af Ritzau. Se flere billeder af grevinde Alexandra i galleriet herunder

Alexandra og margrethe

Sponsoreret indhold