Kongelige3. september 2017

Kongehusekspert: Krisen påvirker kongehusdriften

Ifølge kongehusekspert Søren Jakobsen, påvirker dronning Margrethes beslutning om ikke at besøge prins Henrik på hospitalet hele det danske kongehus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-henrik.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Efter en lang sommer i Danmark, adskilt fra sin ægtemand, tog dronning Margrethe til parrets vinslot, hvor prinsen restituerede efter sin operation.

Kort efter blev Henrik hasteindlagt – men dronningen blev i Cahors.

Og dronningens beslutning om, ikke at besøge sin hospitalsindlagte mand påvirker hele det danske kongehus. I hvert fald, hvis man spørger kongehusekspert Søren Jakobsen.

Han forklarer, at det er en følsom situation for resten af den kongelige familie og regentparrets venner, at der er så kold luft imellem den 77-årige dronning og hendes ægtemand.

– Hvordan skal deres fælles venner nu agere? Må de gerne besøge prins Henrik, eller lægger de sig så ud med dronningen? Det er synd for hele familien, og det er synd, fordi krisen påvirker hele den daglige drift af kongehuset, lyder det fra Søren Jakobsen, som også peger på, at dronningens image kan tage skade af hendes ”tak for sidst”- afstraffelse af Henrik.

– Tog hun hjem, kunne hun vise, at på trods af deres problemer er de stadig ægtefæller og tænker på hinanden og følger hinanden. Selvfølgelig lige indtil der, hvor de når frem til graven i Roskilde, forklarer eksperten.

Helt ensom var prins Henrik dog ikke på det store københavnske hospital.

Ifølge Billed-Bladet havde prinsen allerede i løbet af de første dage tilbage i Danmark besøg af begge sine sønner, Frederik og Joachim, som altså modsat deres mor viste omsorg for deres lidende far.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/3_229.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Dronning Margrethe på indkøb i Cahors (Foto: Dan Mariegaard).

Prins Henriks forløb

Den 83-årige prins blev søndag den 13. august fløjet fra sin ferie på regentparrets vinslot i Frankrig til Rigshospitalet på grund af stærke smerter, som opstod efter en operation tidligere på sommeren.

Her fik han foretaget en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Indlæggelsen kom efter en uge, hvor prins Henrik trak store overskrifter i Danmark og i resten af verden efter hans kontroversielle udmelding, hvor han meddelte, at han ikke ville begraves ved siden af dronning Margrethe i Roskilde Domkirke.

Efterfølgende forklarede han sin holdning til pressen:

-Hvis min kone pludselig har lyst til at have mig ved siden af sig, skal hun gøre mig til kongegemal, sagde prinsen, da SE og HØR mødte ham i Frankrig, efter operationen - men før den seneste indlæggelse på Riget.

Her forklarede prins Henrik også, at han ellers følte sig frisk.

-Det går langsomt bedre, om to uger er jeg frisk igen, lød Henriks profeti, som altså ikke helt holdt stik.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_199.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Prins Henrik (Foto: Peter Grosen)

Prins Henrik udskrevet

Den 22. august meddelte kongehuset i en pressemeddelelse, at hospitalsopholdet var slut for prins Henrik.

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er i dag blevet udskrevet fra Rigshospitalet i København efter behandling for smerter og komplikationer i forlængelse af tidligere skade i højre ben. Prinsen tager ophold på Fredensborg Slot og har i den kommende tid brug for ro og hvile, skrev hoffets pressetjeneste.

Sponsoreret indhold