Kongelige28. november 2017

Harry og Meghan skal giftes i maj

Så er vi nærmere en dato for næste års store royale bryllup mellem prins Harry af Wales og Meghan Markle
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/harry-meghan-28112017.jpg
 Foto: All Over Press

Prins Harry af Wales og Meghan Markle annoncerede mandag, at de to, der har været kærester et års tid, er blevet forlovet og skal giftes næste år.

Og nu er der også sat - om ikke en dato - så i hvert fald en måned på, hvornår det store bryllup skal foregå.

Og sad du og frygtede for, at det ville blive et sommerbryllup, hvor fruen derhjemme ville bemægtige sig husets største fladskærm til at se bryllup en hel dag under VM i fodbold i Rusland, kan du tørre sveden af panden og åbne en kælderkold - VM i fodbold kommer ikke i fare.

Det britiske kongehus annoncerede tirsdag, at brylluppet kommer til at stå i maj - i god tid før VM-åbningskampen den 14. juni.

Vielsen kommer til at foregå i St. Georges Chapel på Windsor Castle, og Meghan Markle bliver døbt inden vielsen, så alle formaliteter er på plads, meddeler kongehuset.

Ifølge Sky News er det Harry og Meghan selv, der står i spidsen for planlægningen af deres store dag, og kongehuset betaler selv diverse udgifter for brugen af kirken, musik, blomsterdekorationer og anden staffage samt den efterfølgende bryllupsfest.

Det skriver kongehuset i et tweet.

Parret vil i øvrigt allerede fredag i Nottingham udføre deres første offentlige opgave sammen, når de besøger et kunstmuseum.

Windsor Castle, hvor brylluppet skal stå, spiller en særlig rolle for prins Harry, og parret har også tilbragt tid sammen der under deres 16 månede rlange romance.

Harry blev døbt i St George's Chapel i december 1984, da han var tre måneder gammel, og der er plads til 800 gæster ved det, der indtil videre tegner til at blive den helt store festlige begivenhed på engelsk jord.

Jason Knauf, der er prins Harrys personlige pressesekretær, viderebringer en hilsen fra prins Harry og Meghan Markle.

- Windsor Castle har en helt speciel plads i Harrys hjerte, og parret glæder sig meget til at holde deres bryllup i de meget smukke omgivelser. De vil sætte deres personlige præg på brylluppet, så det reflekterer, hvordan de er som par. Parret vil lægge vægt på, at offentligheden også skal føle sig som en del af deres helt specielle dag. De er meget taknemlige over, at dronning Elizabeth har givet sin tilladelse til, at de kan afholde deres bryllup i St George's Chapel, lyder det fra Harry og Meghan via pressesekretæren.

33-årige prins Harry af Wales mødte den 36-årige amerikanske skuespiller Meghan Markle ved en blind date arrangeret af en fælles ven.

Prins Harry friede til Meghan, mens han var ved at tilberede stegt kylling.

Læs meget mere om Meghans meget dyre forlovelsesring og alt om de store royale bryllupper i vores 'kongehus'-sektion her.

Se stort galleri med Harry og Meghan fra mandag, hvor de afslørede deres forlovelse:

Forlovelse mellem prins Harry og Meghan Markle

Sponsoreret indhold