Kongelige9. december 2017

Margrethe og Henriks private guldbryllup: Frokost til 2 mio. kroner

Prins Henrik og dronning Margrethe sejlede ud på Østersøen for at spise en privat guldbryllupsfrokost – det kostede landets borgere over 2 mio. kr.
https://imgix.seoghoer.dk/dronning-margrethe-prins-henrik.jpg
 (Foto: All Over)

Det bliver interessant, om dronning Margrethe om mindre end en måneds tid i sin nytårstale takker danskerne for at have betalt millionregningen for sit og prins Henriks guldbryllup.

Julegaver behøver ikke at koste 2 mio. kr. Se bare her...

For selv om regentens undersåtter gik glip af århundredets folkefest, da hun og prins Henrik valgte at holde deres guldbryllup under private former, så kom kongerigets skatteydere alligevel til at betale for fejringen af 50-års-bryllupsdagen.

Det viser en økonomisk opgørelse fra forsvaret, som i dagene fra den 7. til den 12. juni sejlede regentparret rundt i Østersøen, så de kunne fejre sig selv uden blikke fra befolkningen.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-henrik-og-dronning-margrethe-2.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
https://imgix.seoghoer.dk/prins-henrik-og-dronning-margrethe-1.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
I mange tilfælde flyver Margrethe til og fra kongeskibet, der så benyttes som luksushotel og receptionslokale. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Turen, som varede mindre end en uge og foregik i både dansk og svensk farvand, har forsvaret beregnet til at have kostet 2.043.347 kr.

Beløbet betales af forsvaret – det vil sige skatteyderne – og pengene tages fra kontoen ”Forsvarets udgifter til støtte for kongehuset”.

Af forsvarets opgørelse fremgår det også, at medlemmer af kongehuset fem dage i juni sejlede rundt med kongeskibet ved Als og i Kattegat Syd.

Turen, som var privat, kostede skatteyderne 1.702.789 kr. Desuden blev SKATs konto malket for 3.746.137 kr., da kongeskibet i sommer blev sejlet til Stockholm og Helsinki og retur.

Det skete, da dronningen officielt besøgte de to hovedstæder. Majestæten var dog ikke om bord på sejlturen – hun valgte at flyve til og fra Sverige og Finland.

Udgifter til jagtkaptajn og adjudantstab – det vil sige betaling af hjælpere, der med en guldsnor fæstnet i skulderstroppen vimser rundt om dronningen – er ikke medregnet i forsvarets tal.

Læs mere om dronning Margrethe og resten af den danske kongefamilie i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold