Kongelige6. september 2017

Erik Brandt om Henriks demens: - Det er trist

Prins Henriks tro støtte gennem tykt og tyndt, modemanden Erik Brandt, er berørt af meddelelsen om sin nære vens sygdom
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/erik-brandt_0.jpg
 Foto: All Over Press

- Det er trist.

Sådan kommenterer Erik Brandt dagens chokerende pressemeddelelse fra Kongehuset om, at prins Henrik har fået konstateret demens.

SE og HØR fanger Erik Brandt under en frokost, og han er derfor kortfattet i sin reaktion på sin meget nære vens sygdom.

- Og ud over at jeg synes, at det er trist, så vil jeg ikke sige mere. Jeg synes, det er et familieanliggende, siger Erik Brandt til SE og HØR.

Prins Henriks demens-diagnose er af helt ny dato, fremgår det af pressemeddelelsen.

'I forlængelse af et længere udredningsforløb og senest en række undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren har et specialistteam ved Rigshospitalet nu konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens. Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen. Som en konsekvens af diagnosen vil Prinsen fremover yderligere neddrosle sine aktiviteter, ligesom der vil blive taget stilling til protektioner og æreshverv', skriver Kongehuset.

Erik Brandt: Gør ham til konge uden portefølje

Erik Brandt har i de senere år af flere omgange forsvaret prins Henrik, når han har været i vælten i medierne, hvor prinsen blandt andet har beklaget sig over sin position i rangordenen i Kongehuset. Senest da prins Henrik i sommer meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af dronning Margrethe i Roskilde Domkirke. – Prins Henrik har gjort meget for Danmark, og jeg synes, at han fortjener at blive forsvaret. Men det er ikke en god løsning, han har valgt. Det er en uværdig måde at gøre det på. Men hans rolle i kongehuset har irriteret ham, og det burde man have lyttet til, sagde Erik Brandt ved den lejlighed til SE og HØR. - Man burde have kaldt ham Hans Majestæt eller konge uden portefølje eller sådan noget, mener Erik Brandt.

Sponsoreret indhold