Kongelige25. september 2017

Dokument afslører: Diana var psykisk syg - frygtede at sønnerne ville arve sygdommen

Et hidtil hemmeligholdt dokument afslører ifølge britisk medie, at de britiske hoflæger frygtede for prinsesse Dianas helbred. Lægerne mente, at hun led af en alvorlig psykisk sygdom, som de frygtede, at hendes to sønner William og Harry kunne arve – og at monarkiet derved var i fare
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/diana_0.jpg
 (Foto: All Over)

Det er ingen hemmelighed, at prinsesse Dianas liv var turbulent og fyldt med både store op- og nedture.

Hun var blot 19 år, da hun sagde ”ja” til prins Charles ved et storslået bryllup.

Året efter fødte en ung Diana sin første søn, William, og få år efter fulgte sønnen Harry – alt imens at hendes ægteskab ramlede om ørene på hende.

Det er nemlig ingen hemmelighed, at prinsesse Diana havde det svært i ægteskabet, og at hun kæmpede med psykiske problemer. Få år efter skilsmissen fortalte prinsesse Diana åbent og ærligt på TV om dét at kæmpe med både spiseforstyrrelse og selvskadende adfærd.

Og nu afslører et hidtil hemmeligholdt dokument, at de britiske hoflæger var ganske nervøse for den unge prinsesses velbefindende.

Ifølge Daily Mail, som har fået kendskab til dokumentet, frygtede lægerne omkring prinsessen, at hun led af en ”alvorlig psykisk sygdom”, og de frygtede, at hendes to sønner William og Harry kunne arve sygdommen – og dermed bringe monarkiet i fare.

Dokumentet, der altså har været hemmeligholdt indtil nu, er skrevet af psykiateren Alan McGlashan, som blev tilkaldt for at hjælpe Diana, efter hoflægerne havde givet op. I dokumentet fortalte Alan McGlashan, at hoflægerne mente, at prinsessen led af en så alvorlig psykisk sygdom, at det kunne ende med en ”dynastisk katastrofe”.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/18.00232262.jpg
 (Foto: All Over)

Diana sammen med Charles og sønnen William. Foto: All Over

Selv kom psykiateren Alan McGlashan til en noget anden diagnose af prinsessen. Ifølge psykiateren var prinsesse Diana en ”meget ulykkelig pige”, der kæmpede mod en kongefamilie, hun ikke følte sig velkommen hos.

Alan McGlashan mente, at Dianas problemer var af en følelsesmæssig karakter – og ikke patalogiske.

- Hun er en meget ulykkelig pige, der håndterer situationer på forskellige planer, som hun synes er svære at have med at gøre, selv om hun gør en brav indsats for at gøre det, skriver psykiateren ifølge Daily Mail i dokumentet.

Det er dog ikke kun dette dokument, der er dukket op her i kølvandet på 20-året for hendes død. Tidligere på sommeren viste en britiske TV-kanal den hudløst ærlige dokumentar ”Diana: In Her Own Words”.

Den 90 minutter lange dokumentar bygger på hemmelige videooptagelser, der er optaget på Kensington Palace i 1993 af Dianas stemmecoach Peter Settelen.

I dokumentaren taler prinsessen blandt andet om sit ulykkelige forhold til prins Charles, lige som hun også kalder sin bryllupsdag for ”den værste dag” i sit liv.

Diana fortæller også, hvordan hun gik grædende til dronningen, da ægteskabet med Charles begyndte at falde fra hinanden.

- Så jeg gik op til topdamen og sagde "jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre". Hun sagde "jeg ved ikke, hvad du skal gøre", og det var det. Det var ’hjælpen’, fortæller Diana angiveligt i den nye dokumentar.

Diana afslører også, at hun kun mødte prins Charles 13 gange, før de blev gift. Inden da var hun med egne ord ”uimponeret over prinsen”.

- Han klistrede sig til mig som et dårligt udslæt, siger hun på ét af de hidtil hemmeligholdte bånd.

Da forholdet alligevel begyndte at udvikle sig mellem Diana og prins Charles, blev den 19-årige Diana alligevel ”smigret” over at få opmærksomhed fra en ældre mand.

Fra start spøgte forholdet til Camilla Parker Bowles dog. Diana kaldte i optagelserne Camilla Parker Bowles for ”hans dame” og fortalte, hvad prins Charles havde svaret hende, da hun havde spurgt ham til hans forhold til kvinden:

- Han svarede, ”Jeg nægter at være den eneste prins af Whales, som aldrig havde en elskerinde”.

Diana påstod også i optagelserne, at prins Philip havde givet prins Charles grønt lys til at have en affære, hvis hans ægteskab med prinsesse Diana gik i vasken.

I den nye Channel 4-dokumentar kommer prinsesse Diana også ind på det famøse forlovelsesinterview med hende og prins Charles, der blev optaget den 24. februar 1981.

Hun blev med egne ord ”traumatiseret”, da parret blev spurgt ind til, om de var forelskede.

Diana svarede ”Ja, selvfølgelig er vi forelskede”. Charles stillede blot spørgsmål ved meningen af ordet forelsket.

I 1992 blev Diana separeret fra prins Charles, og parret blev skilt i 1996. 31. august 1997 omkom prinsesse Diana i en bilulykke i Frankrig. Hun blev 36 år.

Du kan gense klippet fra forlovelsen herunder:

Og herunder kan du se endnu flere billeder af prinsesse Diana og Charles under deres bryllup:

Prins Charles og Prinsesse Dianas bryllup

Sponsoreret indhold