Kongelige2. november 2017

Derfor droppede Frederik danske kvinder

Det var ikke kun kærlighed, der gjorde, at Frederik endte med at gifte sig med Mary
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20171031_mr_koncerthuset_022.jpg
 Foto: Mikael Rieck

I denne uges SE og HØR kommer der uhørt mange sandheder på bordet om kronprins Frederik, og en af dem er, hvorfor det var netop Mary, der endte med at gafle kronprinsen.

For det var ikke kun kærlighed og forelskelse, der var den afgørende faktor for kronprins Frederiks valg af hustru. Det fortæller den kommende konge selv i den nye portrætbog ”Under bjælken”.

Det var det faktum, at Mary var en udenlandsk og ikke dansk pige, der også gjorde udslaget.

- Lige så fantastiske og flotte og selvstændige danske piger er, lige så sikkert var det, at min kommende kone aldrig skulle blive en dansker, fortæller kronprins Frederik i ”Under bjælken”.

Hvorfor Frederik målrettet er gået efter at gifte sig med en udenlandsk pige, kan du få svaret på i denne uges SE og HØR.

Inden han giftede sig med australske Mary, der dengang hed Donaldson til efternavn, dannede kronprinsen par med lang række danske kvinder: Undertøjsmodellen Katja Storkholm, Malou Aamund, sangeren Maria Montell, Nina Klinker og Bettina Ødum.

I 1992 røg Malou Aamund ud i kulden, fordi hun nytårsnat havde kørt en fuld kronprins Frederik hjem. Problemet var bare, at hun ikke havde noget kørekort.

I 1996 gjorde Frederik det forbi med Katja Storkholm, fordi der eksisterede fotos af hende i undertøj, hvilket gjorde, at dronning Margrethe og prins Henrik aldrig blev begejstrede for hende.

Lige inden Mary dannede kronprins Frederik par med Bettina Ødum, men hun røg i svinget, da hun smed bikinitoppen på en sejltur med Frederik.

- Du skal ikke have en dansk pige! En dansk pige har dansk familie, og der sidder altid en eller anden onkel Aage på trappesten ovre i Herning med ti bajere og fortæller om, hvor hyggeligt de har det i familien, lød formaningen fra kronprins Frederiks hofchef Per Thornit.

Et konkret eksempel på sådan en situation kan ses i Norge, hvor kronprins Haakon giftede sig med den norske Mette-Marit. I 2014 stod hun frem og fortalte, at hendes far var alkoholiker.

Også dronning Margrethe og prins Joachim har valgt at gifte sig med en udenlandsk person, så spørgsmålet er, om kronprins Frederik og kronprinsesse Marys fire børn vælger at gøre det samme.

Portrætbogen ”Under bjælken” er skrevet af Jens Andersen, der tidligere har skrevet en biografi af dronning Margrethe. Den 379 sider lange bog udkommer 1. november under forlaget Gyldendal.

I denne uges SE og HØR kan du læse de mest væsentlige afsløringer, som kronprinsen kommer med i ”Under bjælken”.

https://imgix.seoghoer.dk/sh44_forside_instagram_1.jpg

Sponsoreret indhold