Kongelige10. august 2017

Ærlige prins Henrik: Margrethe har svigtet mig

Den 83-årige prins har fået nok. Han mener, at dronningen svigter ham, når hun ikke gør ham til kongegemal.

Henrik er ikke sur. Han er skuffet.

Det er tydeligt, da SE og HØR møder ham på Cayx i Sydfrankrig til en snak om, hvorfor han ikke vil begraves ved siden af sin hustru, dronning Margrethe.

– Min kone giver mig ikke den respekt, som en almindelig kone skal give til sin ægtemand, siger prins Henrik om sin ægtefælle gennem mere end 50 år.

Han taler i almindeligt toneleje, men hans øjne viser, at der er mange følelser på spil for den stolte prins, der forsøger at forklare sin beslutning.

For mens befolkningen mener, at han svigter sin kone på det groveste, så er Henrik selv af en helt anden overbevisning.

– Jeg synes, det er hende, der har svigtet mig lidt. Jeg synes, vi har det godt sammen, men enhver mand kan ikke acceptere, at han ikke er på lige fod med sin ægtefælle, lyder det fra den forsmåede 83-årige.

Ingen har været i tvivl om, at prins Henrik i mange år har været utilfreds med sin rolle i kongehuset og den manglende kongetitel – og nu har han fået nok.

– Hvis min kone pludselig har lyst til at have mig ved siden af sig, skal hun gøre mig til kongegemal, siger prins Henrik.

Henriks udmelding kommer ikke som en overraskelse for kongehuset.

- Det er jo ikke en nyhed for os i familien. Vi har været vidende om det i et godt stykke tid, og jeg tror, der er sagt det, der skal siges. Vi har allesammen været vidende om det, og derfor er der ikke mere at sige om det, fortalte prins Joachim til SE og HØR i sidste uge.

Kronsprins Frederik kommenterer i dag for første gang sin fars opsigtsvækkende beslutning om ikke at blive begravet ved siden af dronning Margrethe.

- Jeg har kun det at sige, at jeg er rigtig ked af min fars beslutning på rigtig mange områder. Mere kan der ikke siges om den her sag på nuværende tidspunkt, fortæller Frederik til BT.

Læs hele interviewet med prins Henrik i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

https://imgix.seoghoer.dk/2_56.jpg

Sponsoreret indhold