Nyheder6. maj 2013

Jørgen Leth: Fitness-freak

Den 75-årige filmmand sveder tran
Alderen sætter sine spor, men Jørgen Leth kæmper i motionscenteret for at holde alderdommen stangen
Alderen sætter sine spor, men Jørgen Leth kæmper i motionscenteret for at holde alderdommen stangen
 Foto: All Over



Leddene bliver stive og bentøjet er ikke så stabilt, som det plejer at være. Tid og alder er noget ingen kan bekæmpe eller skjule.
For den 75-årige filmmand Jørgen Leth er det for eksempel noget med at man automatisk sætter lyd på, når man rejser sig fra sofaen. Men han overgiver sig ikke uden kamp.

Tre gange om ugen tager lyrikeren en tur i fitnesscenter for at "bekæmpe nogle af svaghederne", som han selv formulerer det i et stort interview i Politiken. Det er dog ikke helt med hans gode vilje:

- Det er nødvendigt for mig at gå derhen. Jeg har aldrig følt mig tiltrukket af fitnessmiljøet og har syntes, det var lidt tåbeligt, men jeg gør det, fordi jeg gerne vil holde mig selv i live. Fordi jeg både fysisk og mentalt fortsat gerne vil være aktiv, siger han.

Jørgen Leth: Se hans nye kendispartner

Det er ellers et særsyn at se Jørgen Leth i andet end tækkelige klæder, men det generer ham ikke at smide Armani-habitjakken, når den står på hård træning.

- Det generer mig ikke, at jeg føler mig klædt af. Jeg er ligeglad med, hvad folk tænker, når jeg træner. Min krop er ikke noget at prale af, men jeg går bare ind og gør det, jeg skal gøre, uforstyrret af andres blikke, siger han til avisen.

Og resultatet er da også til at se. 75 og still going strong.

Sarah Louise: Stiller op i bikini-fitness konkurrence

Sponsoreret indhold