Nyheder8. november 2017

Jesper fra ”Den store bagedyst": Godt gang i karrieren

- Jeg ved ikke, hvor jeg er om fem år. Jeg har ikke et fast mål i livet. Det har bare vist sig, at der hele tiden er nye døre, der åbner sig, fortæller "Den store bagedyst"-Jesper om karrieren til SE og HØR.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jesper-soevndal-fra-den-store-bagedyst-1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Jesper Søvndal slår sig i øjeblikket løs med mel, chokolade og sukker i DR1's populære program "Den store bagedyst".

Normalt arbejder amatørbageren som grafisk designer på kunstmuseet Trapholt.

Oprindeligt var det dog den anerkendte Designskole, der trak fyren fra Holstebro mod syd.

– Jeg gik et år på en forberedende skole i Aarhus inden, hvor man bare øvede sig. Jeg har altid været sådan en, der ville lave noget med mine hænder. Det var nok et tilfælde, at det blev Designskolen. Jeg havde en ven, der skulle på Designskolen, og så blev det hurtigt en drøm for mig også. Jeg kom ind, anden gang jeg søgte, så jeg startede i 2010, lyder det fra Jesper, der holdt en pause i løbet af forløbet.

– Jeg havde lige et års orlov, fordi der kom et diskoteksjob i vejen, hvor jeg var daglig leder. Der hænger ikke jobs på træer, når man er designer, men jeg arbejdede jo på spillestedet Pitstop, og jeg overvejede, om jeg skulle gå den vej, fortæller Jesper Søvndal til SE og HØR og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jesper-soevndal-fra-den-store-bagedyst-5.jpg
 Foto: DR1

Jesper Søvndal fra "Den store bagedyst" (Foto: DR1)

- Jeg blev ansat på teatret Mungo Park, hvor jeg lavede en del forskellige ting. Derefter søgte jeg en eventkoordinator-elevplads på Godset, som jeg fik. Men det var ikke lige mig, og jeg kom tilbage på Mungo Park. Da Trapholt manglede en grafisk designer, søgte jeg det job. Og der er jeg så nu, forklarer amatørbageren.

Jesper ved dog ikke, hvad fremtiden byder på.

- Jeg ved ikke, hvor jeg er om fem år. Jeg har ikke et fast mål i livet. Det har bare vist sig, at der hele tiden er nye døre, der åbner sig. Når der dukker spændende ting op, springer jeg ud i det, siger han.

Den 28-årige jyde er ikke helt stolt af alle de ting, han har bedrevet i DR1’s kultprogram.

– Jeg er stolt af mine snitter fra første program. Smag, ingredienser og udseende spillede bare. USA-afsnittet var virkelig pinligt at se, fordi mine ting var så dårlige. Niveauet var bare ret lavt. Mit mesterværk var bare pinligt – jeg have slet ikke øvet nok, fordi jeg havde en lejlighed, der skulle laves, og et fuldtidsjob, der skulle passes, fortæller han.

Følg Jesper og resten af "Den store bagedyst"-deltagere hver onsdag kl. 20.00 på DR1.

Sponsoreret indhold