Nyheder15. februar 2022

Instagram ruller ny funktion ud: Nu kan du like dine venners stories

De private story-likes fremfor reaktioner, der ryger i indbakken, er allerede en realitet på det populære billeddelingsmedie fra nu
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fra nu af bliver det muligt for dig at sende likes som reaktion på dine venners Instagram-stories.

Appen – som er ejet af facebook-moderselskabet Meta – ruller allerede funktionen ud sammen med deres Valentineshilsen til brugerne mandag.

Det oplyser Instagram-bossen Adam Mosseri i en video på Twitter – for det ikke skal være løgn.

Hidtil har brugerne, som du nok ved, kunne reagere på stories ved hjælp af en otte faste emoji-ikoner, men er man heldig at få en masse af den slags, så oversvømmes indbakken hurtigt.

I oversigt - ikke i indbakken

Den nye like-funktion kommer frem som et lille hjerte nederst i fanen – ved siden af det lille velkendte papirfly, som man bruger til at sende stories videre.

- Hvis man klikker på dette, vil udgiveren af den pågældende story få et like. De likes, der kommer ind vil blive vist i oversigten, og altså ikke længere i dine DM’s, fortæller Mosseri.

Techmediet The Verge skriver, at antallet af likes ikke vil blive vist nogle steder – heller ikke overfor vennerne.

Dette lægger sig godt op ad Facebook – eller rettelig Metas – strategi om at forsøge sig med skjulte likes på profiler, eller main feeds.

Den nye funktion skal sikre, at man kan sende hinanden støtte, likes og tilkendegivelser – men altså uden at overdynge indbakken med private beskeder.

Sponsoreret indhold