Nyheder22. juli 2017

Seks år siden: Her er billederne fra Utøya vi aldrig glemmer

I dag er det præcis seks år siden, at terroren ramte Norge. Først i form af en bombe, der raserede den norske regeringsbygning og dræbte otte mennesker. Senere i form af en mand, der - iklædt en falsk politiuniform – skød og dræbte 69 uskyldige mennesker på sommerlejr på øen Utøya. SE og HØR har her samlet billederne, vi aldrig glemmer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/utoeya_front.jpg
 Foto: All Over

I dag - 22. juli - er en dag, Norge helst vil glemme.

For præcis seks år siden blev landet ramt af terroren.

Først i form af en bombe, der raserede den norske regeringsbygning og dræbte otte mennesker.

Senere i form af en mand, der - iklædt en falsk politiuniform – skød og dræbte 69 uskyldige mennesker på sommerlejr på øen Utøya.

Men selvom dagen for mange nordmænd vækker forfærdelige minder, er det ikke en dag, hvor nordmændene lukker øjnene og kigger væk.

I stedet samles de - sammen med royale og toppolitikere - for at mindes og ære de mange døde og sårede.

I dag er der således mindehøjtidelighed i blandt andet regeringsbygningen, som altså var ét af de steder, hvor gerningsmanden – norske Anders Behring Breivik – for seks år siden udløste sin massakre.

Det norske kongehus vil formentlig også bruge 22. juli på at mindes og se tilbage. Den norske kronprinsesse Mette-Marit mistede således sin egen stedstorebror under terrorangrebet 22. juli 2011.

Trond Berntsen blev dræbt som den første, da Anders Behring Breivik gik i land på Utøya og udløste sin massakre. Mette-Marits stedstorebror kastede sig over sin søn og bragte ham og to piger i sikkerhed, før han forsøgte at tage greb om situationen ved at gå direkte mod den dengang 32-årige terrorist.

Men Anders Behring Breivik tøvede ikke et sekund, da han skød og dræbte den ubevæbnede politibetjent.

Du kan se billeder fra den dag, hvor terroren ramte Norge, i galleriet herunder:

Fireårsdag Utøya

Sponsoreret indhold