Nyheder16. september 2016

Kongeligt kram: Hej broder

Det er ikke meget Frederik og Joachim får set til hinanden, men de mødtes til fugleskydning på Sølyst.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sad1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Rygterne er mange om kronprins Frederiks og prins Joachims dårlige forhold til hinanden.

To meget forskellige personligheder og intern jalousi om rangfølge er de begrundelser, som ofte gives.

Hvis der er noget om snakken, så skjulte de det dog, da de mødtes til den årlige kongefugleskydning på Sølyst nord for København. Så godt, at de sagtens burde kunne få job som skuespillere, hvis deres kongelige karriere pludselig skulle blive sat på stop.

Her var ingen sure miner eller høflige luftkys, men derimod hjertelig velkomstglæde og stor krammer.

Frederik havde i sin egenskab af årets ceremonielle formand været tidligt på færde og var mødt op en halv time før, mens brormand kom slentrende fra sit domicil lidt nede ad gaden som den sidste. Begge kunne dog se frem til en lang dag i skydebrødrenes

lag, begyndende med målskydningen efter trækongefuglen/ -papegøjen, derefter frokost, så lidt mere skydning og så lige hjem og skifte til kjole og hvidt, inden det igen gik løs med stor middag.

Kvinder ingen adgang med undtagelse af dronningen, som dog ikke deltog denne gang.

Se billederne af de kongelige brødre herunder

https://imgix.seoghoer.dk/2_25.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Førstemanden hilser på sidstemanden med et hjerteligt og muntert ”Hej, broder”. (Foto: Dan Mariegaard)

https://imgix.seoghoer.dk/3_21.jpg
 Foto: Dan Mariegarrd

SKYDEBRØDRENE er medlem af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab, som er en selskabelig forening, formentlig stiftet i 1443, selv om det nuværende navn stammer fra 1780.
Oprindelig havde foreningen til formål at træne byens borgere til forsvar. I 1949 erhvervede foreningen landstedet Sølyst nord for København, hvor den årlige fugleskydning finder sted.
Siden 1500-tallet har den danske monark været medlem. Det gælder også dronning Margrethe, som dermed er det eneste kvindelige medlem. (Foto: Dan Mariegaard)

https://imgix.seoghoer.dk/4_13.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Alle skydebrødrene har en roset med en papegøje som vedhæng, idet træfuglen, som de skyder efter, forestiller en papegøje. Deraf udtrykket ”at skyde papegøjen”. Normalt skydes der med salonriffel, men denne dag blev der brugt Otteruprifler, der bragede godt ud over det nordsjællandske rigmandsreservat. (Foto: Dan Mariegaard)

https://imgix.seoghoer.dk/5_4.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Ingen grund til at rulle den kongelige karet ud for Joachim for at fragte ham fra sit hjem et lille stykke nede ad Emiliekildevej til Sølyst på samme vej. (Foto: Dan Mariegaard)

Sponsoreret indhold