Nyheder6. november 2023

Forfærdet mor opdager, at der er koffein i Starbucks-drik: Købte den til børnene

En kulørt drik fra Starbucks har fået en mor til tasterne. Hun anede ikke, at der var koffein i de farverige tørstslukkere, som hun uvidende har serveret for sine børn
Det ligner lækker saftevand, men Starbucks' såkaldte refreshas er forfriskende drikke lavet på blandt andet ekstrakt fra grønne kaffebønner.
Det ligner lækker saftevand, men Starbucks' såkaldte refreshas er forfriskende drikke lavet på blandt andet ekstrakt fra grønne kaffebønner.
 Foto: Starbucks, TikTok

Udseendemæssigt er der ikke noget at sige til, hvis Starbucks' farverige "refreshas" falder lige i børns smag. Hvad nogen måske overser er dog, at selv om en drik er kulørt, kan den godt indeholde koffein.

Det har en mor måttet sande, efter hun har droppet at nærstudere menuen hos kaffekæden, inden hun bestilte en refresha og hældte den i sine børn.

– Jeg har hele tiden troet, det var juice. De hedder refreshers, jeg troede, det betød juice, siger brugeren Tele på TikTok, hvor hun svarer på en Starbucks-ansats video.

I hendes kommentarfelt vælter det ind med støtter, der heller ikke vidste, at der var koffein i de farverige drikke.

På Starbucks' hjemmeside fremgår det, at der for eksempel er 45 milligram koffein i en refresha med acai, og på TikTok fortæller medarbejderen, at der kan være op til 55 i en grande (en mellemstørrelse) og 70 til 85 milligram koffein i en venti (en stor) refresha.

– Jeg har bogstaveligt talt bestilt det her til mine børn, skriver en bruger, og andre stemmer i:

– Jeg havde ingen anelse. Jeg troede, det var den eneste sikre drik, jeg kunne få, og nu ved jeg ikke, hvad der er af koffeinfri muligheder.

– Jeg opdagede det her i går, og jeg har drukket dem under hele min graviditet.

Se videoen her:

Der er dog også en anden side i kommentarfeltet, som mener, at kunderne skal være bedre til at orientere sig.

– Det er chokerende, hvor få der ved det her.

– Læser I ikke ingredienslisten for de ting, I spiser og drikker? Informationen er der altid.

Sponsoreret indhold