Nyheder2. juli 2015

Født med hjertefejl: Jeg havde haft det dårligt i nogen tid

Robert Hansen gennemgik i april en omfattende operation for en flænge på hovedpulsåren. Han havde haft det skidt i noget tid og troede selv, det var en halsbetændelse – det viste sig at være en medfødt hjertefejl, som den 35 årige skuespiller ikke anede, at han havde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-99253.jpg
 Mikael Rieck

Af Tanja Larsen og Line Frandsen

For to måneder siden var Robert Hansen millimeter fra at dø.

Midt under opførelsen af ’Dirty Dancing’-musicalen i Tivolis koncertsal besvimede skuespilleren. Han havde med egne ord ”haft det dårligt i nogen tid”, men troede selv, at det skrantende helbred skyldtes en halsbetændelse.

Det viste sig i stedet at være en flænge på hovedpulsåren, der skyldtes en medfødt hjertefejl.

Derfor er han lykkelig og taknemmelig for, at han stod på scenen i Tivoli, da kroppen kollapsede i midten af april.

- Jeg havde altså haft det dårligt i nogen tid, så jeg tør ikke tænke på, hvis jeg havde været derhjemme og var besvimet der. Det var så tæt på at gå helt galt. Det er ret sindssygt, siger Robert Hansen til SE og HØR og tilføjer:

- Jeg var født med en hjerteklap for lidt, så sådan en har de sat ind. Det er fandeme mærkeligt at have levet 35 år uden at vide det. Men jeg føler faktisk, at jeg har fået mere energi nu end før, fortæller skuespilleren.

Operationen på Rigshospitalet tog otte timer, hvor lægerne lagde ham i kunstigt koma og tog hjertet ud for at reparere flængen. Herefter tilbragte han tre uger på hospitalet. Nu er han hjemme igen og i gik med et længerevarende

- Jeg har det efter omstændighederne godt. Det begynder at rykke nu, og jeg er begyndt i genoptræning. Jeg er sådan i den lidt yngre ende på træningscentret, fortæller han med et grin.

Sponsoreret indhold