Nyheder24. juni 2016

Ensom majestæt

Rigets 76-årige dronning løb stærkt for at varetage sine kongelige pligter på Færøerne, men det skete helt uden støtte fra mand og sønner.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160615-161451-l-2.jpg

Dronningens firedages hæsblæsende besøg på alt fra Færøernes Lagting og plejehjem til undervisnings- og kulturinstitutioner blev gennemført uden støtte fra den nærmeste familie.

Mens Danmarks 76-årige regent fra ankomsten til Færøerne søndag den 12. juni til afrejsen torsdag den 16. juni havde ikke mindre end 24 programpunkter i sin kalender, så havde Joachim, Frederik og Mary hver ét officielt gøremål.
Kronprinsen og hans hustru rejste efter en visit på den fynske Heartland-festival til England, hvor de afprøvede deres held ved at spille på heste på væddeløbs-banen Ascot. Engelsk fornøjelsestur Da besøget på Ascot ikke figurerer i den kongelige kalender, må det betragtes som en privat fornøjelsestur.
Inden afrejsen til England overværede Mary uddelingen af Reumert-priserne, og kronprinsen uddelte nogle legater fra sin egen fond.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-11021_0.jpg
 foto: Dan Mariegaard
Frederik og Mary besøgte en festival på fynske Egeskov, mens dronningen var på Færøerne – billedet er fra et tidligere besøg på Roskilde Festival. (Foto: DAN MARIEGAARD) Det var der ikke mange timers arbejde i – Reumert-statuetterne var havnet i prismodtagernes hænder også uden Marys deltagelse, og legaterne kunne sagtens være uddelt på et andet tidspunkt, hvis Frederik havde valgt at støtte sin mor på charmeturen til de nordatlantiske øer.
https://imgix.seoghoer.dk/10.5733004db.jpg
 Foto: ALL OVER
Hestene på væddeløbsbanen Ascot løb næsten lige så stærkt som dronningen på Færøerne. Men Frederik og Mary valgte de firbenede og en tur forbi totalisatoren – i stedet for at støtte Margrethe. (Foto: ALL OVER)
Men sådan skulle det ikke være.
https://imgix.seoghoer.dk/bb-530681.jpg
 Foto: ALL OVER
Mens hans mor stæsede rundt på Færøerne, kom prins Joachim forbi Danmarks Tekniske Universitet for at se, hvor langt udviklingen inden for økobiler er nået. (Foto: ALL OVER) Motorprinsen Joachim havde under sin mors besøg på Færøerne en enkelt lille repræsentativ opgave i Danmark, mens hans 76-årige mor i løbet af de fire dage på klippeskærene som nævnt havde 24 aftaler i sin kalender. Joachims indsats bestod i at overvære præsentationen af DTU’s økobiler.
Man bør dog ikke have ondt af, at Joachim skulle bruge sin dyrebare tid på at rykke ud til arrangementet – biler er som bekendt prinsens altopslugende hobby. Henrik hyggede imens Prins Henrik – ja, han har som bekendt droslet ned og tilbragte dagene på sit vinslot i Sydfrankrig. Her fejrede han sin 82-års fødselsdag med nogle af sine søskende.
Mens dronningens besøg på Færøerne har været det store samtaleemne i Danmark, så har færingerne taget oplevelsen noget mere afdæmpet.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-95427.jpg
 Foto: Claus Poulsen
Prins Henrik fejrede sin 82-års fødselsdag i Sydfrankrig uden konen – men i selskab med nogle af sine søskende. (Foto: CLAUS POULSEN) – Vi er ikke vant til, at veje bliver lukket, bare fordi en gammel kone kommer kørende, lyder det fra chefredaktør Eirikur Lindenskov fra avisen Sosialurin. Chefredaktøren mener, at mange færinger er ligeglade med det kongelige besøg.
– Det er ikke noget, man går så meget op i. Selvfølgelig er der nogle meget kongetro, som er glade for det. Men det ændrer ikke noget. - Men det er da lidt mærkeligt, at mens danske toppolitikere gør et stort nummer ud af at besøge Færøerne, så har Joachim ikke været her, siden han var knægt. Og det er vel ti år siden, kronprinsen besøgte Færøerne. - De viser, at de ikke har nogen særlig stor interesse for Færøerne, vurderer Eirikur Lindenskov.
Kongehusekspert og historiker Sebastian Olden-Jørgensen mener, at Frederik og Joachim ikke har nogen forpligtelse til at besøge Færøerne. – Det er dronningen som statsoverhoved, der foretager besøget. Hun er jo voksen og har ikke brug for selskab. Der bør være en fornuftig grund, hvis hendes sønner skal rejse med. Det er ikke nok, at prins Henrik ikke deltager. Så alt er lige efter bogen, siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Sponsoreret indhold