Nyheder18. november 2017

David Dencik: Kæmpede med selvtilliden

Dansk-svenske David Dencik, som både herhjemme og i udlandet scorer roller på stribe, husker især en episode fra ungdommen, hvor han blev ydmyget .
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/david-dencik.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Han har spillet over for stjerner som Bradley Cooper og Jennifer Lawrence, arbejdet sammen med Steven Spielberg og er for tiden aktuel i filmen ”Snemanden”, baseret på Jo Nesbøs storsælgende krimi. Karrieren kører med andre ord på skinner for 43-årige David Dencik, som vi herhjemme også kender fra TV-serier som ”Lykke” og ”Bedrag”.

Men selv om han i dag rider på en bølge af succes, er tingene ikke altid lykkedes for den dansk-svenske skuespiller.

Da han efter mange forberedelser i 1997 søgte ind på tre danske teaterskoler, endte det nemlig til Denciks store skuffelse med afslag alle steder.

Først to år senere gik hans store drøm i opfyldelse – ikke i Danmark, men på Teaterhögskolan i Stockholm.

Samtidig skulle David til optagelsesprøve i København – og på dagen afleverede han et brev.

– Jeg skrev, at jeg var kommet ind i Stockholm og afsluttede med ordene: ”Tak for kampen. I tabte!”. Sådan havde jeg det, har stjernen fortalt med et grin til Soundvenue.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/david-dencik-og-trine-dyrholm.jpg
 Foto: All Over
Til gallapremiere med 45-årige Trine Dyrholm, som han spillede sammen med i succesfilmen ”En kongelig affære”. (Foto: All Over)
https://imgix.seoghoer.dk/david-dencik-nicole-kidman.jpg
 Foto: All Over
David Dencik til filmfestivalen i Cannes med ”Top of the Lake: China Girl”-holdet: Nicole Kidman, Alice Englert, Ariel Kleiman, Elisabeth Moss, Jane Campion og Gwendoline Christie. (Foto: All Over)

David Dencik lignede en pige

l Sverige er David Dencik også på hjemmebane – Han er født i Stockholm af svenske forældre. – Selv har jeg altid været glad for ikke at høre til. Nu bor jeg i Sverige, men føler mig som dansker. Når jeg er i København, føler jeg mig som svensker. Det er på en eller anden måde befriende for mig, fortalte han i 2007 til Politiken.

Familien flyttede til Valby, da David og hans storebror, forfatter og filminstruktør Daniel Dencik, var små.

De gik på den jødiske privatskole Carolineskolen i København, og fra en tidlig alder var David god til sprog, fordi familien rejste meget.

Men han var med egne ord lang tid om at blive kønsmoden og ”lignede en lille pige i mange år”.

– Min far og jeg var engang på Island og skulle bade i et bassin, hvor gutten bag skranken spurgte: ”Er det en dreng eller en pige, det der?”. Det ødelagde mig en lille smule. Jeg kunne heller aldrig komme ind på diskotekerne, så der var nok nogle år der, hvor jeg ikke havde så god selvtillid, afslørede han over for Soundvenue.

Sponsoreret indhold