Nyheder28. august 2016

Danske Jesper vil trylle i Nordkorea

Tryllekunstner og forfatter Jesper Grønkjær vil trylle i verdens mest lukkede land
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nordkorea.jpg
 Foto: AOP

Meget få mennesker får lov til at rejse ind i Nordkorea – en brutal diktaturstat hvor befolkningen gennem årtier er blevet hjernevasket til at tro, at den siddende enerådige hersker kan alt. Det er langtfra det mest oplagte sted for en dansk tryllekunstner, men Jesper Grønkjær håber at komme ind i verdens mest lukkede land.

- Vil det overhovedet være muligt at sprede smil i et land, hvor de 25 mio. indbyggere er ofre for en kollektiv hjernevask fra det totalitære styre? Hovedparten af befolkningen har ikke adgang til udenlandske nyhedsmedier. De aner ganske enkelt ikke, hvad der findes på den anden side af grænsen, siger Jesper Grønkjær til BT

Danskeren skal møde en mand i Beijing, der muligvis har hans indrejsetilladelse. Derfra venter en 24 timers togrejse til Nordkoreas hovedstad Pyongyang. Ved ankomsten tager myndighederne hans pas og to regeringsansatte følger ham overalt. Om natten bliver tryllekunstneren låst inde på sit hotelværelse, så myndighederne er sikre på han ikke udforsker landet på egen hånd.

Jesper Grønkjær har tidligere tryllet for kannibaler, gangstere og massemordere. Han har tidligere skrevet bøgerne "Smil på dødens avenue" og "Den magiske rejsende"

Sponsoreret indhold