Nyheder20. april 2022

Crocs deler internettet: Hvilken farve har fodtøjet?

En optisk illusion får os igen til at diskutere, hvilken farve det egentlig er, vi ser
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2022-04-20_kl._08.35.37.png
 Foto: Pascal Wallisch & Michael Karlov

Crocs er ofte et livligt diskussionsemne, når det kommer til, om det er fodtøj, man kan være bekendt at vise sig offentligt i eller ej.

Og nu er den behagelige skumsko igen op til debat, men her er det ikke dens placering på modeskalaen, men derimod dens faktiske farve, der deler vandene.

For at gøre ondt værre er det Crocs i kombination med sokker, der farveforvirrer internettet.

Artiklen fortsætter under videoen

Det er to forskere ved navn Pascal Wallisch og Michael Karlovich, der er kommet på den optiske illusion, som du kan se i videoen herover.

Videoen indledes med, at man får vist et par lyserøde og et par grønne Crocs.

Derefter lyser de to forskere med et grønt lys på et par Crocs, og derefter skal man så gætte, hvilken farve Crocs det er, man ser på.

De fleste vil ifølge videoen gætte på, at man ser på de grønne Crocs, men faktisk er det den lyserøde version, der får det grønne lys.

Det grønne lys får nemlig de hvide strømper til at virke grønlige, og det narrer også øjnene til at tro, at de belyste Crocs er grønne.

De to professorer forklarer, at nogle personer dog kan se forbi illusionen og se, at de viste Crocs faktisk er lyserøde.

De to forskere henviser til den famøse kjole fra 2015, hvor internettet var dybt splittede over, hvorvidt en kjole fra blå/sort eller hvid/guld.

Sponsoreret indhold