Nyheder23. april 2016

Cremekongens rutchebanetur: Jeg blev sur og temperamentsfuld

Den snart 65-årige Ole Henriksen, som bor i Hollywood, fik humørsvingninger, når han spiste for meget sukker. Nu er det søde stads droppet, og glade Ole har udgivet en bog om hudpleje
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ole_henriksen_foto_dan.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

De fleste kender Ole Henriksen som den evigt glade mand, der sætter kulør og glæde på hverdagen. Men da han som 19-årig boede i Indonesien, var hans sprudlende personlighed ved at forsvinde.

– Jeg arbejdede som showdanser, og når man er ung, går man jo ud og fester, så jeg drak masser af rom og cola og spiste en masse sukkeragtige ting, fortæller Ole Henriksen.

Den nu 64-årige cremekonges sind og krop kunne ikke holde til den usunde livsstil.

– Ud over at min hud pludselig så voldsom ud med akne, så blev mit humør også som en rutsjebanetur.

– Når man er høj på sukker, kan man alting. Når man falder ned igen, bliver man sur, vanskelig og temperamentsfuld, husker Ole.

– Jeg følte mig mærkelig, for fra naturens side var jeg ikke typen, der havde humør-svingninger.

Magien bag huden
Forvandlingen skete, da en af Oles veninder gjorde ham opmærksom på, at hans hud så forfærdelig ud.

– Der fik jeg øjenene op for magien bag huden. Når den behandles på den rigtige måde, kan alle få en flot hud, fortæller Ole.

Oles arbejde med selv at få en flot hud blev begyndelsen på hans egen karriere. For ud over at han fandt ud af, at det var et enormt indtag af sukker, der fik hans hud til at slå ud og humøret til at svinge, så blev det også begyndelsen til Oles uddannelse som kosmetolog.

– Jeg fik den gamle Ole igen. Ham, som jeg kender og føler mig godt tilpas med. Det er vigtigt, at vi som mennesker lytter til, hvordan vi føler os i vores hoved og krop.

Den dag i dag spiser Ole stadig ikke sukker, og han sørger for at pleje sin hud.

– Jeg bliver 65 år i maj, og de sidste ti år har jeg tænkt meget over, om det hjælper at leve sundt. Og jeg er sikker på, at det fungerer rigtig godt.

– Jeg kan motionere på et meget krævende niveau. Jeg laver danseøvelser, løber på stranden og hopper i vandet. Og jeg bruger ikke briller. Efter min mening har det noget at gøre med den måde, jeg lever livet på, siger Ole Henriksen, som netop nu er aktuel med bogen ”Perfekt hud”.

Vil hjælpe alle kvinder
I bogen fortæller Ole Henriksen om sine egne hudproblemer, men han tager også læseren i hånden og giver dem en brugervenlig guide til, hvordan man kan løse forskellige hudproblemer.

– Det er vigtigt for mig som hudpleje-ekspert at hjælpe alle kvinder, så de kan blive deres egen hudplejeekspert. Bogen er opstillet, så man nemt selv kan gøre det, og læserne føler, at de bliver behandlet sammen med mig, fortæller Ole Henriksen.

På den måde håber sundhedsguruen, at han kan hjælpe kvinder med hudproblemer til at forstå, at hvor der er vilje, er der vej. I bogen finder man eksempler på kvinder, der har oplevet store forbedringer i huden, efter at de har været i Oles kyndige hænder.

– Når man har modgang og problemer, leder man efter løsninger, og så er det lige meget, om det er i et kærlighedsforhold, eller fordi der er noget galt med éns hud. Når man finder de løsninger, er det så skønt, at man lærer noget af det. Hvis man giver op, kommer man ingen vegne. Jeg elsker ud-fordringer, siger Ole Henriksen.

Sponsoreret indhold