Nyheder25. september 2016

"Toppen af Poppen": Carpark North-forsanger overfaldet

Et overfald da forsangeren var 19 år ligger til grund for gruppens mega-hit "Transparent and glasslike"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/toppen_af_poppen_lau_hoejen2.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Det fleste har nok en idé om, hvad hittet "Transparent and glasslike" fra Carpark North handler om. Tænker du, at sangen handler om, at forsangeren i bandet, Lau Højen, blev overfaldet, da han var bare 19 år, så har du ramt hovedet på sømmet. Det fortæller sangeren og sangskriveren i søndagens afsnit af "Toppen af Poppen", hvor der står Carpark North på menuen.

Den 36-årige Lau har aldeles svært ved at holde på følelserne, da oplevelsen stadig sidder i ham den dag i dag. Og han forklarer baggrunden for sangen, efter at Fallulah netop har sunget sin version af hittet.

- Den her sang betyder så meget for mig, og jeg har svært ved at begribe, hvor meget den her sang betyder for mig. Det var også derfor, jeg blev så rørt.

Godt en måned efter overfaldet oplevede Lau sit første angstanfald, og det rystede ham. Derfor gik han over til sit skrivebord og skrev et digt om overfaldsmændene.

- Det handlede om, hvordan man kan se igennem de mennesker, der slog på mig. At de havde haft en totalt nederen barndom eller havde oplevet et eller andet forfærdeligt nedere, som gjorde, at de havde brug for at slå på mig. Samtidig følte jeg mig stærkere end dem, for jeg havde haft en fantastisk barndom. Så den kom til at hedde "Transparent and glasslike", forklarer den tydeligt berørte forsanger.

Hele holdet virker berørt af den voldsomme oplevelse, og de er imponerede over, at oplevelsen er blevet omdannet til det velkendte hit.

Forinden Fallulahs optræden har Peter A.G. fortolket sangen "Save me from myself", som han har oversat til dansk. Sangen, der nu er en gedign kærlighedssang, efterlader Lau Højen og flere af de andre deltagere på kanten til tårer.

Efter Fallulahs optræden med "Transparent and glasslike", tager Djämes Braun-drengene over med endnu et af Carpark Norths største hits, nemlig "Shall we be grateful". De har også valgt at oversætte den til dansk, så sangen nu har titlen "Taknemmelig". Med gutternes egne ord, har nummeret fået en 80'er stemning.

Efter den funky duo, er den den følsomme og intese Troels Gustavsen, der tager over. Han afslører, at han har lavet om på hans sang hele to gange i løbet af dagen, fordi han ikke var helt tilfreds med den. Han ender med at spille sangen alene og akustisk med sin guitar, og han havde valgt sangen "Everything starts again".

Efter Troels indtager Ida Corr scenen, og hun har valgt sangen "Within my reach". Lau afslører, at bandet har kæmpet med sangen i flere år, og de er aldrig blevet helt tilfredse med den.

- Det den sang bare skulle, det den sangs skæbne var, det var at blive sunget af Ida, siger Lau om Idas optræden af den problematiske sang.

Det er Hanne Boel, der lukker ballet med hendes egen udgave af sangen "Fireworks", som hun synger i en meget mørk udgave, der imponerer samtlige deltagere i programmet.

I næste uge er det Noahs sange, der skal under kærlig behandling af de andre deltagere, når det er Troels Gustavsens tur til at sidde for bordenden.

Det næste program vises søndag klokken 20 på TV2.

Sponsoreret indhold