Nyheder7. marts 2014

Bagbundet: Sådan blev Jeppe Nybroe kidnappet

Skandaleombrust journalist bagbundet og kastet ind i bil med sæk over hovedet
Af af
Der er dukket dramatiske detaljer frem om Nybroes kidnapning
Der er dukket dramatiske detaljer frem om Nybroes kidnapning
 Foto: Martin Høien




Fredag kom det frem, at den skandaleombruste journalist Jeppe nybroe netop var blevet frigivet efter at have været holdt som gidsel Mellemøsten i flere uger. Og nu er der sluppet nye detaljer ud om selve kidnapningsforløbet.

Ifølge bt.dk fortæller en kilde med indgående kendskab til sagen, at de to journalister blev stoppet i deres bil af bevæbnede kidnappere. Herefter blev de flået ud af bilen, blev bagbundet, fik en sæk over hovedet og derefter kastet ind i kidnappernes bil.

Flere venner og kolleger til journalisten har vidst, at han var kidnappet, men har af hensyn til frigivelsesprocessen holdt tæt.

Læs også: Jeppe Nybroe kidnappet
- Jeg fik det at vide for nogle uger siden. Jeg blev dybt rystet og troede det var en dårlig joke. Da det gik op for mig, at det var virkelighed, kunne jeg ikke lade være med at tænke på den stakkels mand, der sidder dernede i fangenskab og utryghed, fortæller den tidligere DR-kollega Henrik Keith Hansen til bt.dk.

Ifølge bt.dk har venner og familie har i al hemmelighed indsamlet penge til løsesummen. Hvor meget der er blevet betalt for at få de to journalister frigivet, er dog ikke kommet frem. Fredag eftermiddag var det stadig uvist, om det var i Syrien eller Libanon, at Jeppe Nybroe var blevet kidnappet.

Jeppe Nybroe har tidligere været ansat på DR, hvor han blev kendt for at have manipuleret med et lydklip i forbindelse med et indslag om Irak-krigen. Episoden endte med at koste ham en fyreseddel.

Sponsoreret indhold