Nyheder4. september 2016

Anja fra "Udkantsmæglerne”: Jeg er godt kørende

Den 46-årige morsingbo og mor til tre børn har travlt og er forelsket i sin smukke ø Mors. Hun er dog træt af, at danskerne har fordomme om folk, der bor i provinsen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anja_foto_rixen.jpg
 Foto: Maria Rixen

Den 363 kvadratkilometer store ø Mors, der ligger som en perle midt i Limfjorden, er et fantastisk sted at bo og arbejde. Det er Anja Hensberg fra DR2-programmet ”Udkantsmæglerne” ikke i tvivl om.

– Jeg har stort set altid boet her på øen. Jeg havde lige et lille smut til Tyskland for at arbejde, da jeg var omkring 20 år, men jeg var aldrig i tvivl om, at jeg ville tilbage hertil, smiler 46-årige Anja.

– Dengang jeg kom hjem fra Tyskland og ikke havde været hjemme i et år og kørte ind over Sallingsundbroen, tænkte jeg bare: ”Hvor er her smukt”, siger Anja Hensberg, da SE og HØR besøger hende i Redsted på Mors, hvor hun bor med sine børn Maja på 19 år og Lucas på 11 år. Hun har også 20-årige Patrick, der lige er flyttet hjemmefra.

Mægler på farten
Uden for huset holder hendes transportable ejendomsmæglerforretning i form af en autocamper.

– Jeg sad en dag i min butik og talte, hvor mange kunder der kom ind, og der kom næsten ingen, for folk ringer, når de vil tale med en ejendomsmægler. Så jeg tænkte, at det var bedre at lave tingene helt om. Så i 2014 lukkede jeg butikken og købte en autocamper, fortæller Anja Hensberg.

– Det er da en god idé, der er opstået i Udkantsdanmark, siger Anja en smule sarkastisk.

Hun er træt af, at mange danskere har fordomme om hende og andre, der bor i provinsen, blot fordi hun bor, hvor hun bor, og taler, som hun gør.

– Jeg snakker både morsingsk og rigsdansk og slår om uden at tænke over det. Men jeg synes, det er træls, at éns dialekt for nogle er ensbetydende med, at man ikke er så klog.

Vi er lige så innovative og intelligente som folk, der tror, det hele handler om café og byliv, siger Anja, der sagde ja til at medvirke i ”Udkantsmæglerne” af to grunde.

– Jeg synes ofte, det bliver vendt skævt, når man skal vise livet på en ø som Mors. Jeg håbede, at man for en gangs skyld kunne fremstille området, som det nu engang er. Og vise, at vi har en fantastisk natur og lever, som alle andre gør.

Og så ville jeg gerne vise en anden side af livet som ejendomsmægler end alt det liebhaveri, som man ser, fortæller Anja.

– Jeg får ikke et kick af at sælge en ejendom, og der så kommer penge ind på kontoen. Det er ikke det, der driver mig. Jeg er god til at snakke med mennesker og vil gerne bruge en time eller to på det, hvis folk har brug for det. Hvis folk skal skilles, eller folk har mistet deres mand eller kone, så er jeg en af de første, de kontakter. Hvis jeg kan hjælpe dem ud over at være ejendomsmægler, så er det en tilfredsstillelse uden lige, slår Anja fast.

Familien er naboen
Hun vil ikke afvise, at hun en dag selv sælger sit hus og finder på noget andet, men lige nu er hun ganske godt tilfreds med der, hvor hun bor, og hvor hendes børn vokser op.

– Det er dejlig nemt her, og så føler jeg mig bare hjemme. Jeg bor i en lille landsby. Bussen holder lige dernede, købmanden ligger lige der-ovre, skolen ligger tre kilometer herfra, og der er alle hallerne og sportsaktiviteterne også. Mine børn går til meget sport, og jeg bruger meget tid på at tage med dem, forklarer Anja og peger rundt.

Sponsoreret indhold