Nyheder1. februar 2023

Anders Langballe efter anklager: – Jeg var for fuld

Anders Langeballe bliver beskyldt for at have krænket tre kvinder til en fredagsbar
Anders Langballe blev i januar ansat som særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).
Anders Langballe blev i januar ansat som særlig rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Anders Langballe tager nu bladet fra munden efter længere tids tavshed, hvor den nyudnævnte særlige rådgiver for uddannelses- og forskningsministeren er blevet anklaget for at have krænket tre kvinder til en fredagsbar.

SE og HØR har forgæves forsøgt at få be- eller afkræftet anklagerne af Anders Langballe selv.

Men i en mail til B.T. skriver den tidligere TV 2-profil nu, at han var for fuld til at huske, at han har begået nogle af de ting, han bliver anklaget for.

"Det er rigtigt, at jeg deltog i en fredagsbar på 24syv den 2. september – og det er også rigtigt, at jeg var for beruset. Hvis jeg har opført mig forkert overfor nogen, så er jeg rigtig ked af det. Det vil jeg gerne beklage", skriver han til mediet.

Krænkelserne skulle været stået på gennem det meste af aftenen til den omtalte fredagsbar på Berlingske Media, hvor Anders Langballe dengang var ansat som radiovært på 24syv.

Her skulle han have chikaneret tre kvinder, som B.T. har talt med. Blandt andet har han taget to af kvinderne på ballerne og kommet med seksuelle kommentarer til en tredje kvinde.

Til B.T. fortæller uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M), at hun først er blevet bekendt med sagen inden for de seneste par dage og kalder det "dybt beklageligt", men at han bliver i jobbet som særlig rådgiver.

- Vi har de seneste dage haft nogle grundige lange samtaler om det her. Jeg har tillid til Anders, siger ministeren.

Sponsoreret indhold