Nyheder31. juli 2016

Forladt og alene: Alle flygter fra Margrethe

Aldrig så snart var alt det officielle i forbindelse med det kongelige familietræf overstået, før Gråsten Slot nærmest var rømmet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/margrethe_front.jpg
 (Foto: All Over)

Der var en, der var to, der var tre små kongelige ...

Dronning Margrethe må nærmest føle det, som var hun med i en royal udgave af den populære børnesang om de mange cyklister, der stille og roligt falder fra i svinget.

https://imgix.seoghoer.dk/20160621_rixen_askepot_44_cis_p1.jpg
 (Foto: René Schütze, Maria Rixen, All Over, privat)

Hovsa. Hvor blev de alle af? Efter mylder og virvar kan dronningen atter slappe af i eget selskab. Forhåbentlig passer det hende ganske godt. (Foto: René Schütze, Maria Rixen, All Over, privat)

I midten af juli var hun nemlig omgivet af mand, barn, svigerdatter, børnebørn samt nevø og niece med familier.

Der var trængsel og liv og glade dage på slottet i Gråsten, hvor majestæten ynder at holde sommertræf for den kongelige familie.

Svært er det at samle alle. Det ved enhver storfamilie. Men forsøget bliver gjort og lykkes da også hvert år med mere eller mindre fuldtalligt fremmøde.

https://imgix.seoghoer.dk/b2_6.jpg
 (Foto: René Schütze, Maria Rixen, All Over, privat)

Farvel og tobak. Forhåbentlig er dronning Margrethe ikke nogen selskabspapegøje. Hun har under alle omstændigheder måttet vænne sig til at være alene både hjemme og på arbejde, nu hvor prins Henrik som oftest foretrækker at tilbringe sin pensionisttid andre steder. (Foto: René Schütze, Maria Rixen, All Over, privat)

Liv i gemakkerne
Marie og Joachim har nu i nogle år glimret ved deres fravær.

Til gengæld har kronprinsparrets fire rollinger sørget for liv i gemakkerne sammen med deres ældre grandkusine fra Berleburg.

Men aldrig så snart var diverse officielle fotos og arrangementer i forbindelse med opholdet i det sønderjyske overstået, før det tyndede gevaldigt ud i rækkerne.

Allerede søndag morgen, 17. juli, efter den traditionelle sommerfotografering fredag forsvandt kronprinsparret ud af vagten, og næste dag var det så Berleburgernes tur til at køre sydpå igen.

https://imgix.seoghoer.dk/b4_6.jpg
 (Foto: René Schütze, Maria Rixen, All Over, privat)

Fredag var der Frederik, Mary, Christian, Isabella, Josephine, Vincent, Henrik, Margrethe, Gustav, Carina Axelsson, Jefferson, Alexandra og Ingrid på slottet. Mandag var der majestæten tilbage. (Foto: René Schütze, Maria Rixen, All Over, privat)

Farvel og tak
Med sig i bilen havde de prins Henrik, som altså allerede nu havde fået nok af det danske sommervejr og fik et lift til formentlig Hamborg eller en anden tysk lufthavn, hvorfra han kunne fortsætte til sit faste pusterum – vinslottet i Cayx – og blive forenet med Marie, Joachim, lille Henrik og Athena.

https://imgix.seoghoer.dk/b6_3.jpg
 (Foto: René Schütze, Maria Rixen, All Over, privat)

På kongehusets Instagram-profil kunne man fredag forsikre sig om, at prins Henrik ikke kedede sig alene, men tværtimod havde sluttet sig til sin franskfødte svigerinde Marie, sønnike Joachim og børnebørnene Henrik og Athena på slottet Cayx i Frankrig. (Foto: René Schütze, Maria Rixen, All Over, privat)

Og så var der kun én tilbage på det store rømmede slot – nærmere betegnet den ensomme majestæt.

Sponsoreret indhold